SWEDEN VS THAILAND!

En skadad Jonas ligger på takterassen. Hans handled och hans kn'a' v'a'rker. En djup suck av avundsjuka h'o'rs d'a'ruppifrån medan de andra springer runt, runt och runt på sina varv på gatan nedanf'o'r. Solen skiner obarmh'a'rtigt idag. Det 'a'r varmt. Jonas ligger och stirrar upp i den klarblå himmlen och t'a'nker. Lugn musik spelas på hans mp3 och 'a'nnu en suck kan h'o'ras, men denna gång låter sucken annorlunda. Det var en suck av acceptans. Han vet nu att han inte kommer tr'a'na så mycket mer på denna resa, så då kan han lika g'a'rna g'o'ra det b'a'sta av sin situation och bara njuta av den starka solen, musiken på hans mp3 och en bra bok. Koppla av och ta vara på de sista semesterdagar han har kvar innan han åker hem till kylan igen.

     


Solen har gått ner på den 25e dagen f'o'r oss grabbar och vi 'a'r på v'a'g in till Chiang Mai centrum. Ett flygblad har delats ut 'o'ver hela staden under de senaste dagarna och en av de våra 'a'r huvudattraktionen.

     

Daniel från Skåne ska gå en revanchmatch mot en av sina gamla motståndare. F'o'rra gången vann Daniel efter en hård och j'a'mn match. Daniel hade 'o'vertaget i de flesta ronderna, men thail'a'ndaren hade inte gett upp! Han hade kommit tillbaka hårdare och hårdare, rond efter rond. Så Daniel kunde aldrig slappna av eller s'a'nka tempot.

Denna gång så var Daniel lite nerv'o's. F'o'r han hade inte tr'a'nat så hårt sedan deras f'o'rra match medan hans thail'a'nska motståndare har tr'a'nat på som vanligt.

Hela gymmet var d'a'r, inklusive tr'a'narna. Alla ville visa sitt st'o'd. Eftersom Daniel var kv'a'llens h'o'jdpunkt så var hans match den allra sista på schemat vilket vi trodde skulle bli en tråkig v'a'ntan, men de 6 f'o'rsta matcherna visade sig vara otroligt hårda och underhållanden. 4 Knock-Outs och en Teknisk Knock-Out! Efter varann. Bara en match h'o'll på i 5 ronder, men den var inte s'a'mre den! :D

Till slut så klev en sammanbiten och nerv'o's Daniel ut ur omkl'a'dningsrummet. Vi peppade honom och visade vårt st'o'd! Vi ropade "Heja Sverige!" flera gånger n'a'r han klev in i ringen och helt pl'o'tsligt b'o'rjade folk i publiken st'a'mma in! :P Tydligen så hade flygbladen givit utdelning och lokalen var full med svenskar som alla var d'a'r f'o'r att se den svenska vikingen vinna :D

                 
     

Alla blickade 'o'ver till det blå h'o'rnet n'a'r hans motståndare klev in. En stadig och stark thail'a'ndare hoppade l'a'tt 'o'ver repen och stirrade på Daniel. Båda v'a'ger ca 65kg men de såg v'a'ldigt olika ut. Thail'a'ndaren såg starkare ut men var en aning kortare. Blicken han gav Danne var enkel att l'a'sa, han var minst lika nerv'o's 'o'ver att m'o'tas i ringen igen.

Matchen drar igång med två avvaktande rivaler som v'a'ntar på att den andra ska g'o'ra något. De k'a'nner lite på varandras fotarbete och f'o'rs'o'ker avg'o'ra vad som har f'o'r'a'ndrats sedan de slogs sist.

PANG! Daniel slår det f'o'rsta slaget som sitter klockrent och matchen kan dra igång på riktigt! Båda 'a'r kvicka och har en bra guard men jag b'o'rjade misst'a'nka vad som kunde givit Daniel den f'o'rra vinsten - han har b'a'ttre r'a'ckvidd! Thail'a'ndaren kan inte komma tillr'a'ckligt n'a'ra Danne f'o'r att kunna utdela några slag. Samtidigt som svensken enkelt kan få in sina slag på ett bekv'a'mt avstånd. Men k'a'mpargl'o'den i thail'a'ndaren vill inte acceptera detta, så i 2 ronder så f'o'rs'o'ker han k'a'mpa sig f'o'rbi Daniels slag och få in några av sina efna slag, dock helt utan resultat. Thail'a'ndaren kastar sig då igenom Daniels r'a'ckvidd f'o'r att komma åt honom, men Daniel 'a'r bra i clinch. Så i slutet av 2a ronden så inser thail'a'ndaren att han måste 'a'ndra sin taktik.

     

Alla ser en svensk vinst framf'o'r sig n'a'r den 3e ronden dundrar igång. Men nu har thail'a'ndaren 'a'ndrat taktik. Han har b'o'rjat sparka mer mot Daniel ist'a'llet. Den sidan som Daniel inte har 'o'vertag på. Daniel inser detta fort och b'o'rjar då jaga thail'a'ndaren f'o'r att komma n'a'rmare honom och på så s'a'tt kunna komma på ett bekv'a'mt slagavstånd. Så de tre sista ronderna var j'a'mna. Thail'a'ndaren b'o'rjade bl'o'da ur n'a'san efter 3 ronden, men hans k'a'mpargl'o'd var lika stark som innan. Daniel hade 'o'vertaget hela tiden men var dock också tvungen att vara på alerten f'o'r att inte åka dit på en sista sekunden knock som thail'a'ndaren hela tiden kunde hota med eftersom han k'a'mpade, sparkade och bl'o'dde på Daniel.

Men till vår stora gl'a'dje så vinner r'a'ckvidd och clinchstyrka mot k'a'mpargl'o'd denna gång! Skåningen har f'o'rsvarat sin 'a'ra och heder! 5 ronden rings ut och dommaren håller upp Daniels hand i triumf.

Hela stadions svenskar rusar bort till Daniel n'a'r han har klivit ur ringen och vill gratulera honom tillsammans med alla tr'a'nare och gymkompisar! Johan "Degen" Degerman tar till och med tag i kommentarormikrofonen och ringar ut ett "Hurra!" f'o'r vår champion! :D 

         
           

Med denna match bakom oss så ser vi fram emot n'a'sta match som kommer gå av stapeln på tisdag n'a'sta vecka! Den går inte att missa! 

     

                                        JOAKIM vs. FREDRIK!

Partaj i Pai!

Dag 22.

N'a'r man tr'a'nar hårt så uppskattar man sina små pauser. Denna helg så fick vi lite extra paus! :D Mr.A, en av huvudtr'a'narna ska gifta sig och vi på klubben var bjudna till den lilla bergsstaden Pai. Alla fick nu ledigt 'o'ver fredag, l'o'rdag och s'o'ndagen.

Det 'a'r inte så lång till Pai, men v'a'gen dit var minst sagt en klurig en. Den går genom det bergslandskap som str'a'cker sig ut 'o'ver norra Thailand. Upp, ner, v'a'nster, h'o'ger. Varje sv'a'ng var extrem! Det gick segt i uppf'o'rsbacke och fort i nedf'o'rsbacke! :3 Jag tyckte det var svårt att få sig en reseblund n'a'r man for runt i s'a'tet hela tiden, men det tyckte tydligen inte Rasmus :P Skyltarnas varnande gula f'a'rg gjorde att man verkligen f'o'rstog att detta var farliga v'a'gar. Ett misstag och du 'a'r k'o'rd :D

     
  

N'a'r vi v'a'l kom fram till den lilla staden Pai så m'o'ter vi upp moppeligan! (De som tog sin moped till Pai) Vi som tog buss var nu tvugna att hyra moppar f'o'r v'a'gen till den lilla bergsbyn d'a'r br'o'lloppet ska 'a'ga rum 'a'r lång och minst lika extrem som bussresan :D

  

Bruden 'a'r från en liten kristen by uppe bland bergen och hon tillh'o'r en folkstam som pratar sitt eget språk och lever på sitt eget vis. Så detta skulle inte bli ett vanligt br'o'llop :)

  

N'a'r hela mopedligan b'o'rjade bestiga bergen på de slingrande v'a'garna så b'o'rjade terr'a'ngen att f'o'r'a'ndras. På en kort stund så hade den tropiska thaidjungeln bytts ut mot tallar, granar och kala l'o'vtr'a'd. Landskapet påminde mig om Sverige i september... fast varmare! :) Det var oerh'o'rt vackert d'a'r uppe och utsikten var helt otrolig. Vi susade fram bland torra buskar, rykte fram 'o'ver den r'o'da sanden och fl'o'g ner f'o'r de branta backarna med stora leenden på l'a'pparna! Snart var vi framme.

      

Efter en guppig och dammig slutstr'a'cka så skymtade vi en by. Små hyddor stack fram mellan bergsdalens tr'a'd. Bland dessa små hyddor kunde vi också se byns invånare, som verkade vara ganska 'o'verraskade 'o'ver att få se en massa utl'a'nningar komma farande :)

     

Fredagskv'a'llen fylldes med f'o'rberedelser inf'o'r br'o'llopet som skulle hållas morgonen efter. Vi fick alla en plats att sova på och en filt att hålla oss varma med. F'o'r uppe i bergen blev det verkligen kallt på natten. Har man otur så kan det kan bli 5gradigt vissa n'a'tter. USCH! :P

L'o'rdagsmorgon. Uppe med tuppen. Bokstavligen. Byns alla tuppar v'a'ckte oss n'a'r solen gick upp. Vet inte hur många fj'a'derf'a'n det var, men fan, man ville strypa allihop! :P

Alla skulle strax samlas i kyrkan.. men vart 'a'r Rasmus? Han 'a'r borta! Vart tusan kan han tagit v'a'gen?! N'a'r br'o'llopet till slut b'o'rjar så får vi veta svaret.. Rasmus kommer gåendes ner f'o'r gången, tillsammans med brudparet, tre små s'o'ta brudt'a'rnor och en till kvinna..

      
  

ETT DUBBELBR'O'LLOP?!

Neeee! :P Det var bara Rasmus som st'a'llt upp som "Best Man"! Rasmus fick den stora 'a'ran att vara med i ceremonin, f'a'rgglad skjorta och allt! :D Superkul! 4 av 5 kokosn'o'tter! :)

Det var en mycket enkel ceremoni men v'a'ldigt fin på sitt eget lilla bergsby-s'a'tt :)
Efteråt så firades de nygifta med en stor måltid i riktig Thail'a'nsk anda och en snabbvisit till det lokala vattenfallet! :)

        
  

En snabb inblick i det thail'a'nska bergslivet och deras br'o'llopstraditioner. Underbar natur. Ett litet 'a'ventyr. En h'a'rlig helg helt enkelt! :D

FightNight!

Dag 18. Tisdag.

Veckorna rullar på fort. Har det redan gått 2 veckor? :P Dagarna sm'a'lter ihop på något s'a'tt. Vi har trasiga f'o'tter och tr'o'tta kroppar. Vi r'a'knar våra sår. Vi k'a'mpar. Så det var sk'o'nt att ha en extra rolig helg bakom sig.

Helgen var h'a'ndelsefull och sp'a'nnande! :D
En av våra tr'a'nare, vid namn San, gick en tuff bortamatch strax utanf'o'r Chiang Mai. San 'a'r en erfaren fighter och har många år av hård tr'a'ning bakom sig, men matchen skulle bli sp'a'nnande! Hans motståndare 'a'r tydligen minst lika bra! :3

Hela g'a'nget, tr'a'nare och elever m'o'ttes vid gymmet klockan 7 på s'o'ndagskv'a'llen. Sp'a'nningen låg i luften. "Oj, va många vi var som ska ta oss till matchen.. hur ska vi få med alla dessa m'a'nniskor på mopparna?" t'a'nkte Jonas. Precis då så parkerar svaret precis utanf'o'r gymmet. En pickup. Vi skulle nu få åka på ett av de vanligaste s'a'tten en thaifamilj tar sig fram, bak på flaket! :D Vips, så var det 10 ihoptryckta v'a'sterl'a'nningar d'a'r bak :)

        

Efter ca 25 minuter bak på flaket så parkerar vi strax utanf'o'r ett litet n'o'jesf'a'lt, komplett med hoppborgar, parisehjul och thaiboxningsring.

        

Vi b'o'rjade med k'o'pa lite k'a'k och titta på lite andra matcher i 12, 16 och 20 årsklassen. Roliga matcher med 4 blinda boxare och lite seniorer som bara orkade 2 ronder ist'a'llet f'o'r 5.

        

Vår tr'a'nare San samlade sig bakom ringen. Vi visade vårt st'o'd. Vi såg till så att han var redo och taggad. Han tog på sig alla skydd och begav sig ut till ringen.

        

N'a'r han klev upp så h'o'rdes det bara rop från oss trogna elever, resten av publiken var tyst och vi insåg att vi var på bortaplan. Speciellt n'a'r motståndaren blev klev in i ringen, då levde publiken upp och alla apploderade. Rent fysiskt så såg det ut som om San hade 'o'vertaget. Men motståndaren var fortfarande iskall, så han 'a'r nog bra tekniskt.

        

San var bra. Han kontrade mycket och var lugn de 2 f'o'rsta ronderna, men han attackerade inte så mkt. Detta fick han betala f'o'r i den 3e och 4e ronden då motståndaren slog sig igenom hans kontringar. Den 5e ronden var j'a'mn, men han presterade inte så mkt och f'o'rlorade på po'a'ng.

Vi åkte tillbaka besegrade, men mycket glada. Vi hade 'a'ven sett var hela denna tr'a'ning kan ge f'o'r resultat, vi har sett hur man ska thaiboxas på riktigt. Så vi var v'a'ldigt taggade på måndag morgon! :)


He's back!

Han 'a'r tillbaka och taggad som aldrig f'o'rr! :D Men han ligger lite efter, så nu måste han slita hårt f'o'r att komma ikapp de andra! :P

           

                             Upp, ner, upp, ner, upp, ner, upp, ner..


Som man brukar s'a'ga: "Den snabbaste v'a'gen till en mans hj'a'rta går via hans mage". Om detta st'a'mmer så skulle vi grabbar vilja ge en speciellt alla hj'a'rtansdag h'a'lsning till vår k'a'ra k'o'ksmor!

        

Hon jobbar i ett litet och enkelt k'o'k ett stenkast från vårt boende, men trots dessa enkla medel så lagar hon f'o'rstklassig mat då hennes huvudsakliga ingrediens 'a'r k'a'rlek och omtanke. Hon ger oss g'a'rna bra portioner f'o'r bra priser och tycker om att vinka och le till oss varje gång vi joggar f'o'rbi hennes k'o'k. Hon har verkligen fångat våra hj'a'rtan! :3

        

Hon kan få en enkel r'a'tt som "Fried Rice with Chicken" att bli h'o'jdpunkten på vår dag och f'o'r bara 25 bhat (ca 7kr) så 'a'r den din. Hon serverar den med gratis bordvatten och en hj'a'rtv'a'rmande tekopp.

Glad Alla Hj'a'rtans Dag Allesammans! <3


*Host host*

Dag 12.

Jonas blev sjuk i s'o'ndags. En kraftig f'o'rskylning har oturligt nog hållt honom borta från tr'a'ningarna nu i 4 dagar. Detta 'a'r han v'a'ldigt butter 'o'ver. N'a'r man har åkt till Chiang Mai f'o'r att tr'a'na hårt så 'a'r det så typiskt att en fjantig f'o'rskylning ska hindra honom från att ge allt. Ist'a'llet så hostar och sn'o'rvlar han dagarna igenom.

        

Nu n'a'r han inte kan tr'a'na så f'o'rs'o'ker han g'o'ra det mesta av sin tid genom att skissa lite tatueringar, l'a'sa bra b'o'cker eller bara sura.

     


Men vad g'o'r de andra grabbarna då? Jo de k'a'mpar på som vanligt och har SKITKUL på tr'a'ningarna UTAN JONAS! Titta bara! >:(

        

De har gått vidare till enkel sparringtr'a'ning med både tr'a'nare och varandra. De får nu tr'a'na sina slag, sparkar, kn'a'n och armbågar på en mer r'o'rlig motståndare.

        

De forts'a'tter att st'a'rka sin kropp med armh'a'vningar..

                   

..och de forts'a'tter med att bli b'a'ttre på grunderna inom Muay Thai. Deras slag, sparkar och kn'a'n blir hårdare och snabbare. H'o'ftr'o'relserna 'a'r mjukare och smidigare. 

               

H'o'ften måste vara r'o'rlig och smidig i Muay Thai, då det 'a'r d'a'r st'o'rre delen av slagkraften kommer ifrån. Som ni ser på de tre bilderna h'a'r ovan så har Rasmus och Joakim anv'a'ndt sin h'o'ft i varje r'o'relse vilket de g'o'r f'o'r att maximera kraften bakom varje tr'a'ff. Det 'a'r speciellt viktigt att trycka fram h'o'ften n'a'r man kn'a'ar (till h'o'ger) f'o'r att verkligen nå fram till sin motståndare ordentligt.

Nu n'a'r grunderna sitter lite b'a'ttre så har de nu b'o'rjat f'o'rfina sina r'o'relser så att de kommer naturligt. Man måste verkligen trycka in dom i hj'a'rnbarken då det 'a'r reptilhj'a'rnan som tar 'o'ver i stressfulla situationer, n'a'r man 'a'r tr'o'tt eller blir 'o'verraskad. Det 'a'r d'a'rf'o'r man måste sparka 200 sparkar på s'a'cken varje dag, f'o'r att den verkligen ska sitta, i alla l'a'gen.

och vad g'o'r Jonas?

   

han tittar på och surar..

FLOWER POWER!

Dag 9.
Phew! Hård f'o'rsta vecka.
En ledig s'o'ndag kan vara allt man beh'o'ver f'o'r att ladda batterierna igen :) Mellan våra tr'a'ningspass så brukar vi ligga o lata oss uppe på vår takterass, men det kommer inte r'a'cka denna gång. Nu vill vi ha trevligt.

Men l'o'rdagkv'a'llen då? Vi kan ju vara uppe lite l'a'ngre idag! Vad kan vi g'o'ra i vår lilla f'o'rort? Inte mycket. Plus att vi lovat att inte g'o'ra vissa saker under vår tr'a'ningsperiod. Vi får inte supa och vi får icke vara onyttiga (ut'o'ver det att Jocke r'o'ker). Svaret blev Bowling!

Ja, det ligger faktiskt en bowlinghall i området! :D Visst, inte den roligaste gubbsporten som finns, men omv'a'xling f'o'rn'o'jer! Vi och några andra från gymmet drog till Ufo-bowling!

         
           

S'o'ndag:
          

En sv'a'ng in till stan kan vara trevligt.
Chiang Mai 'a'r stort, se till att ha koll på kartan.

R'a'tt som det var så sprang vi på en stor Flower-festival! :D 30-tals vagnar utsmyckade med skulpturer som hedrar den Thail'a'nska kulturen. Dessa skulpturer var t'a'ckta med tusentals små blommor och blad! :3

        
                   

Eftersom det snart 'a'r alla hj'a'rtans dag snart så fanns det hj'a'rtan 'o'ver hela staden. :3

      

Dag 6. Muay Thai-camp. Bilder och kommentarer.

Dag 6. Man b'o'rjar komma in i det nu. Kroppen har b'o'rjat v'a'nja sig lite granna. Kroppen v'a'rker fortfarande, men inte like mkt iallafall :D H'a'r kommer lite bilder!

  

I b'o'rjan av varje lektion så går man igenom grunderna, om och om igen f'o'r att verkligen trycka in r'o'relserna i hj'a'rnan. 'A'r man skadad så får man g'o'ra annat, som att lyfta vikter.

  

Armh'a'vningar - Alla kamsporters b'a'sta v'a'n.

   

Stretching 'a'r viktigt. Så h'a'r ser det ut efter 6 dagar.. men v'a'nta ni bara! :D

  

Vems svettavtryck kan detta vara? Jonas! Som sa detta till sitt f'o'rsvar: "Vadå? Svettas b'o'r man, annars d'o'r man!" :D

  

'A'r man inte uppe i ringen och sparrar med tr'a'narna så 'a'r man nere på golvet och 'o'var sparkar, slag, kn'a'n och armbågar. F'o'r snart 'a'r det din tur att gå upp och visa tr'a'narna vad du går f'o'r. POW POW POW!

   

Hoppa hopprep och hoppa på gummid'a'ck 'a'r bara två av de ben'o'vningar som beh'o'vs f'o'r att st'a'rka benen. F'o'r att inte tappa fokus eller få v'a'tskebrist så 'a'r det intesiva 5 minutersomgångar som g'a'ller, sen vattenpaus.

  
Så h'a'r kan det se ut n'a'r vi torkar utrustning och handwraps efter tr'a'ningen...

  
..och så h'a'r kan s'a'ckar och f'o'tter se ut efter ett par sparkar.

Vi h'o'rs! :3


Just a few questions..

-Hej Jonas! Kul att du ville st'a'lla upp på denna intervju på så kort varsel, jag f'o'rstår att tr'a'ningen tar upp mycket av din tid.

-Hejsan Yoshi. Hehe, det 'a'r ingen fara. Faktum 'a'r att det 'a'r faktiskt sk'o'nt att få vila lite granna :P

-Dag 4. Hur går tr'a'ningen?

-Wow, det 'a'r svårt att tr'a'na bra n'a'r man har konstant tr'a'ningsv'a'rk. Men vi f'o'rs'o'ker verkligen. Vi k'a'mpar och sliter, springer och sparkas f'o'r fulla muggar! :D Vi ger inte upp i f'o'rsta taget.

Vi 'a'r j'a'ttetaggade på att tr'a'na, bli b'a'ttre och utvecklas. Men kroppen h'a'nger vill inte h'a'nga med ibland, andetagen blir f'o'r tunga och v'a'rmen 'a'r skoningsl'o's.

Fast det 'a'r alltid v'a'rst i b'o'rjan, kroppen anpassar sig snart! Det 'a'r bara att bita ihop :)

-Sant så sant. Snygga shorts f'o'rresten, vill du ber'a'tta lite om vad ni har på er?

     

1. Traditionella Muay Thai-shorts. Smidiga, l'a'tta och "Muay Thai" skrivet på framsidan.
2. Handwraps. Vira dessa runt dina h'a'nder f'o'r att undvika stukade fingrar och sår på knogarna.
3. Joggingskor. Billiga joggingskor av m'a'rket Nike (original copy) :P
4. Svettband. Man svettas som f*n, tro mig. Så dessa 'a'r bra f'o'r att torka svetten ur 'o'gonen med.
5. Tejp. Skavsår? Svullen tå? Sprucken knoge? Tejpa skiten! :D
6. Vristskydd. Bra och ha då en skadad fot kan hålla dig tillbaka ett par dagar.

-Du har lite erfarenhet av kampsport sedan tidigare, har det hj'a'lpt dig på något s'a'tt?

-Både ja och nej. Jag kan slå, sparka och blockera sedan tidigare men jag har lite problem med att stå r'a'tt. Muay Thai-st'a'llningen 'a'r v'a'ldigt annorlunda om man j'a'mnf'o'r med Tae Kwon Do-st'a'llningen, och har man tr'a'nat TKD-st'a'llningen i 4 år så 'a'r det svårt att 'a'ndra till något nytt. :) Har kvar lite vighet sedan tidigare så sparkarna sitter h'o'gt och fint :3


-Hur går det annars då?

-Hehe, jo det 'a'r tufft. Kondisen 'a'r inte vad den borde vara så orken d'o'r fort. Men med lite små vilopauser så går det ganska bra! :D

-Hur går det f'o'r de andra grabbarna då?

Det går j'a'ttebra. De k'a'mpar på och blir b'a'ttre och b'a'ttre. Vigheten och r'o'relserna kommer med tiden. Det har varit lite småskador idag som svider men viljan finns kvar! :)

        

-Ja, det var bara dessa små frågor jag hade just nu men jag kommer tillbaka lite då och då. Vill du h'a'lsa något till l'a'sarna?

-Visst! Jag skulle vilja h'a'lsa till alla d'a'r hemma att jag saknar dom och att jag t'a'nker på dom varje dag! :)

-Ha det bra tills n'a'sta gång Jonas!

-
Desamma du! :D Ciao!


RSS 2.0