SWEDEN VS THAILAND!

En skadad Jonas ligger på takterassen. Hans handled och hans kn'a' v'a'rker. En djup suck av avundsjuka h'o'rs d'a'ruppifrån medan de andra springer runt, runt och runt på sina varv på gatan nedanf'o'r. Solen skiner obarmh'a'rtigt idag. Det 'a'r varmt. Jonas ligger och stirrar upp i den klarblå himmlen och t'a'nker. Lugn musik spelas på hans mp3 och 'a'nnu en suck kan h'o'ras, men denna gång låter sucken annorlunda. Det var en suck av acceptans. Han vet nu att han inte kommer tr'a'na så mycket mer på denna resa, så då kan han lika g'a'rna g'o'ra det b'a'sta av sin situation och bara njuta av den starka solen, musiken på hans mp3 och en bra bok. Koppla av och ta vara på de sista semesterdagar han har kvar innan han åker hem till kylan igen.

     


Solen har gått ner på den 25e dagen f'o'r oss grabbar och vi 'a'r på v'a'g in till Chiang Mai centrum. Ett flygblad har delats ut 'o'ver hela staden under de senaste dagarna och en av de våra 'a'r huvudattraktionen.

     

Daniel från Skåne ska gå en revanchmatch mot en av sina gamla motståndare. F'o'rra gången vann Daniel efter en hård och j'a'mn match. Daniel hade 'o'vertaget i de flesta ronderna, men thail'a'ndaren hade inte gett upp! Han hade kommit tillbaka hårdare och hårdare, rond efter rond. Så Daniel kunde aldrig slappna av eller s'a'nka tempot.

Denna gång så var Daniel lite nerv'o's. F'o'r han hade inte tr'a'nat så hårt sedan deras f'o'rra match medan hans thail'a'nska motståndare har tr'a'nat på som vanligt.

Hela gymmet var d'a'r, inklusive tr'a'narna. Alla ville visa sitt st'o'd. Eftersom Daniel var kv'a'llens h'o'jdpunkt så var hans match den allra sista på schemat vilket vi trodde skulle bli en tråkig v'a'ntan, men de 6 f'o'rsta matcherna visade sig vara otroligt hårda och underhållanden. 4 Knock-Outs och en Teknisk Knock-Out! Efter varann. Bara en match h'o'll på i 5 ronder, men den var inte s'a'mre den! :D

Till slut så klev en sammanbiten och nerv'o's Daniel ut ur omkl'a'dningsrummet. Vi peppade honom och visade vårt st'o'd! Vi ropade "Heja Sverige!" flera gånger n'a'r han klev in i ringen och helt pl'o'tsligt b'o'rjade folk i publiken st'a'mma in! :P Tydligen så hade flygbladen givit utdelning och lokalen var full med svenskar som alla var d'a'r f'o'r att se den svenska vikingen vinna :D

                 
     

Alla blickade 'o'ver till det blå h'o'rnet n'a'r hans motståndare klev in. En stadig och stark thail'a'ndare hoppade l'a'tt 'o'ver repen och stirrade på Daniel. Båda v'a'ger ca 65kg men de såg v'a'ldigt olika ut. Thail'a'ndaren såg starkare ut men var en aning kortare. Blicken han gav Danne var enkel att l'a'sa, han var minst lika nerv'o's 'o'ver att m'o'tas i ringen igen.

Matchen drar igång med två avvaktande rivaler som v'a'ntar på att den andra ska g'o'ra något. De k'a'nner lite på varandras fotarbete och f'o'rs'o'ker avg'o'ra vad som har f'o'r'a'ndrats sedan de slogs sist.

PANG! Daniel slår det f'o'rsta slaget som sitter klockrent och matchen kan dra igång på riktigt! Båda 'a'r kvicka och har en bra guard men jag b'o'rjade misst'a'nka vad som kunde givit Daniel den f'o'rra vinsten - han har b'a'ttre r'a'ckvidd! Thail'a'ndaren kan inte komma tillr'a'ckligt n'a'ra Danne f'o'r att kunna utdela några slag. Samtidigt som svensken enkelt kan få in sina slag på ett bekv'a'mt avstånd. Men k'a'mpargl'o'den i thail'a'ndaren vill inte acceptera detta, så i 2 ronder så f'o'rs'o'ker han k'a'mpa sig f'o'rbi Daniels slag och få in några av sina efna slag, dock helt utan resultat. Thail'a'ndaren kastar sig då igenom Daniels r'a'ckvidd f'o'r att komma åt honom, men Daniel 'a'r bra i clinch. Så i slutet av 2a ronden så inser thail'a'ndaren att han måste 'a'ndra sin taktik.

     

Alla ser en svensk vinst framf'o'r sig n'a'r den 3e ronden dundrar igång. Men nu har thail'a'ndaren 'a'ndrat taktik. Han har b'o'rjat sparka mer mot Daniel ist'a'llet. Den sidan som Daniel inte har 'o'vertag på. Daniel inser detta fort och b'o'rjar då jaga thail'a'ndaren f'o'r att komma n'a'rmare honom och på så s'a'tt kunna komma på ett bekv'a'mt slagavstånd. Så de tre sista ronderna var j'a'mna. Thail'a'ndaren b'o'rjade bl'o'da ur n'a'san efter 3 ronden, men hans k'a'mpargl'o'd var lika stark som innan. Daniel hade 'o'vertaget hela tiden men var dock också tvungen att vara på alerten f'o'r att inte åka dit på en sista sekunden knock som thail'a'ndaren hela tiden kunde hota med eftersom han k'a'mpade, sparkade och bl'o'dde på Daniel.

Men till vår stora gl'a'dje så vinner r'a'ckvidd och clinchstyrka mot k'a'mpargl'o'd denna gång! Skåningen har f'o'rsvarat sin 'a'ra och heder! 5 ronden rings ut och dommaren håller upp Daniels hand i triumf.

Hela stadions svenskar rusar bort till Daniel n'a'r han har klivit ur ringen och vill gratulera honom tillsammans med alla tr'a'nare och gymkompisar! Johan "Degen" Degerman tar till och med tag i kommentarormikrofonen och ringar ut ett "Hurra!" f'o'r vår champion! :D 

         
           

Med denna match bakom oss så ser vi fram emot n'a'sta match som kommer gå av stapeln på tisdag n'a'sta vecka! Den går inte att missa! 

     

                                        JOAKIM vs. FREDRIK!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0