Partaj i Pai!

Dag 22.

N'a'r man tr'a'nar hårt så uppskattar man sina små pauser. Denna helg så fick vi lite extra paus! :D Mr.A, en av huvudtr'a'narna ska gifta sig och vi på klubben var bjudna till den lilla bergsstaden Pai. Alla fick nu ledigt 'o'ver fredag, l'o'rdag och s'o'ndagen.

Det 'a'r inte så lång till Pai, men v'a'gen dit var minst sagt en klurig en. Den går genom det bergslandskap som str'a'cker sig ut 'o'ver norra Thailand. Upp, ner, v'a'nster, h'o'ger. Varje sv'a'ng var extrem! Det gick segt i uppf'o'rsbacke och fort i nedf'o'rsbacke! :3 Jag tyckte det var svårt att få sig en reseblund n'a'r man for runt i s'a'tet hela tiden, men det tyckte tydligen inte Rasmus :P Skyltarnas varnande gula f'a'rg gjorde att man verkligen f'o'rstog att detta var farliga v'a'gar. Ett misstag och du 'a'r k'o'rd :D

     
  

N'a'r vi v'a'l kom fram till den lilla staden Pai så m'o'ter vi upp moppeligan! (De som tog sin moped till Pai) Vi som tog buss var nu tvugna att hyra moppar f'o'r v'a'gen till den lilla bergsbyn d'a'r br'o'lloppet ska 'a'ga rum 'a'r lång och minst lika extrem som bussresan :D

  

Bruden 'a'r från en liten kristen by uppe bland bergen och hon tillh'o'r en folkstam som pratar sitt eget språk och lever på sitt eget vis. Så detta skulle inte bli ett vanligt br'o'llop :)

  

N'a'r hela mopedligan b'o'rjade bestiga bergen på de slingrande v'a'garna så b'o'rjade terr'a'ngen att f'o'r'a'ndras. På en kort stund så hade den tropiska thaidjungeln bytts ut mot tallar, granar och kala l'o'vtr'a'd. Landskapet påminde mig om Sverige i september... fast varmare! :) Det var oerh'o'rt vackert d'a'r uppe och utsikten var helt otrolig. Vi susade fram bland torra buskar, rykte fram 'o'ver den r'o'da sanden och fl'o'g ner f'o'r de branta backarna med stora leenden på l'a'pparna! Snart var vi framme.

      

Efter en guppig och dammig slutstr'a'cka så skymtade vi en by. Små hyddor stack fram mellan bergsdalens tr'a'd. Bland dessa små hyddor kunde vi också se byns invånare, som verkade vara ganska 'o'verraskade 'o'ver att få se en massa utl'a'nningar komma farande :)

     

Fredagskv'a'llen fylldes med f'o'rberedelser inf'o'r br'o'llopet som skulle hållas morgonen efter. Vi fick alla en plats att sova på och en filt att hålla oss varma med. F'o'r uppe i bergen blev det verkligen kallt på natten. Har man otur så kan det kan bli 5gradigt vissa n'a'tter. USCH! :P

L'o'rdagsmorgon. Uppe med tuppen. Bokstavligen. Byns alla tuppar v'a'ckte oss n'a'r solen gick upp. Vet inte hur många fj'a'derf'a'n det var, men fan, man ville strypa allihop! :P

Alla skulle strax samlas i kyrkan.. men vart 'a'r Rasmus? Han 'a'r borta! Vart tusan kan han tagit v'a'gen?! N'a'r br'o'llopet till slut b'o'rjar så får vi veta svaret.. Rasmus kommer gåendes ner f'o'r gången, tillsammans med brudparet, tre små s'o'ta brudt'a'rnor och en till kvinna..

      
  

ETT DUBBELBR'O'LLOP?!

Neeee! :P Det var bara Rasmus som st'a'llt upp som "Best Man"! Rasmus fick den stora 'a'ran att vara med i ceremonin, f'a'rgglad skjorta och allt! :D Superkul! 4 av 5 kokosn'o'tter! :)

Det var en mycket enkel ceremoni men v'a'ldigt fin på sitt eget lilla bergsby-s'a'tt :)
Efteråt så firades de nygifta med en stor måltid i riktig Thail'a'nsk anda och en snabbvisit till det lokala vattenfallet! :)

        
  

En snabb inblick i det thail'a'nska bergslivet och deras br'o'llopstraditioner. Underbar natur. Ett litet 'a'ventyr. En h'a'rlig helg helt enkelt! :D

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Coolt att ni får vara så delaktiga i deras privat liv. Ett bröllop dessutom! Haha roligt att Rasmus fick ställa upp som best man, borde inte det ha varit en nära vän eller bror till brudgummen?!

Jaja ni får ju va me o häftiga grejer i alla fall :)

Kram

2010-02-23 @ 09:59:38
Postat av: a

nice! ;D

2010-02-23 @ 10:23:23
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Farsanbaloo

Fan va`najs...det är sånt där som få vanliga "svenssons" får vara med om. Nästan som ett reportage i National Geograpfics. Scysst sonen. Me like...men nu får du tamefan komma hem snart. Toksaknar dig /Paps

2010-02-23 @ 12:16:50
Postat av: nani

indeed mkt coolt att få se ett annat land från ett sådant perspektiv där man blir delaktig i traditioner osv. :) Awsome

2010-02-23 @ 15:04:14
URL: http://liljanstankar.blogg.se/
Postat av: Rasmus

Haha jo Jennifer, jag blev lika forvanad sjalv men det verkade inte vara lika viktigt dar i byn, och att taka nej fanns saklart inte nar man fick mojlighet till den 'a'ran. :) Grymt kul!

2010-02-24 @ 08:59:56
Postat av: najk

tokcoolt!! :D FEM av fem kokosnötter! och en påse jordnötter

2010-03-01 @ 13:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0