Blood, sweat and tears..

Vi har nu kommit fram till Chiang Mai. Den n'a'st st'o'rsta staden i Thailand! :D
Bortsk'a'mda efter vårt lyxiga flyg så var nattbussen från helvettet inte v'a'lkommen.

Vi tar f'o'rsta b'a'sta Tuk-Tuk till gymmet d'a'r vi med nerv'o'sa ben klampade in och tr'a'ffade Noom, vår trevliga v'a'rd. Han visade oss runt i den lilla f'o'rort d'a'r vi kommer bo och tr'a'na i 30 dagar fram'o'ver.
Ett trevligt område med allt man beh'o'ver inom 5 minuters gåavstånd.

Ett internetcafe, små restauranger med billig mat, 7/11, tv'a'ttstuga, mataff'a'r, apotek och såklart Gymmet.
Atmosf'a'ren i det slitna och begangade gymmet s'a'ger en sak - att blod, svett och tårar har betalats h'a'r. Och betalningen har givit ett starkare kropp, starkare sinne och en utbildning inom den 'a'dla stridskonsten Muay Thai

          
       

Nu sitter jag h'a'r på internetcafet efter mitt f'o'rsta tr'a'ningspass och mina h'a'nder skakar lite l'a'tt n'a'r jag skriver till er. Så kan det bli efter hårda slag, snabba sparkar och en massa armh'a'vningar.
Jag hade gl'o'mt hur sk'o'nt det k'a'nns efter att man har tr'a'nat och slitit hårt. 3 månaders semester har gjort en sl'o', seg och tr'o'tt. Jag k'a'mpade på bra sa tr'a'narna. Men jag blev f'o'rvånad 'o'ver hur lite ork jag hade i kroppen och blev sur på mig sj'a'lv f'o'r att jag låtit mig bli så h'a'r vek! Men de tyckte att det var ett bra f'o'rsta pass :D

Så nu 'a'r jag 'a'nnu mer taggad på att k'a'mpa, bli b'a'ttre och komma tillbaka till min forna Tae Kwon Do-form.

Vi kommer alltså att tr'a'na 3 timmarspass morgon och eftermiddag 6 dagar i veckan (mån-l'o'r). 08.00-11.00 och 15.00-18.00. Innan varje pass så ska man springa ca 3-5 km. En l'a'tt uppv'a'rmning med hopprep efter det. Sen 'a'r det Muay Thai som g'a'ller. Vi ca 16 personer i klubben blir tr'a'nade av 7 tr'a'nare som på ett eller annat s'a'tt 'a'r superduktiga på det dom g'o'r. Vissa av dom har till och med vunnit Thail'a'nska m'a'sterskap i deras viktklasser.

Dag 1:

F'o'rmiddagspasset

Introduktion. Tr'a'ffa tr'a'narna. Hoppade hopprep f'o'r f'o'rsta gången på 10 år? Gick igenom grunderna:
- slag, armbåge, kn'a', spark, blockering, guard.
- l'a'tt sparring med tr'a'nare, 3 minuters ronder x 3. (Tr'o'tt!)
- avslutade med 1 km jogg och stretching (Fasen va ovig man har blivit och vart tog kondisen v'a'gen?!)

Eftermiddagspasset

- mer intensiv tekniktr'a'ning och hårdare 'o'vningar.
- mer armh'a'vningar och situps.

Eftersom det 'a'r l'o'rdag så hade klubben en sk'o'n BBQ på kv'a'llen d'a'r det serverades proteinrikt k'o'tt och kyckling :D Vi l'a'rde k'a'nna alla som vi kommer tr'a'na med lite b'a'ttre och hade en riktigt trevlig kv'a'll med mat, dricka och guitarrsånger :D

          

En bra f'o'rsta dag helt enkelt! :D

"The Fine City"

Staden kallas f'o'r "The Fine City". Visst, staden 'a'r fin. Men denna gång så har dessa ord en annan betydelse.
Singapore 'a'r 'o'k'a'nt f'o'r sina hårda b'o'ter!

Som till exempel:

Detta får du inte g'o'ra på stadens gator, parker eller andra offentliga platser, f'o'r då får du saftiga b'o'tRRRR!:

Spotta - 5000kr
Spotta tuggummi - 5000kr
Urinera - 5000kr
Skr'a'pa ner - 5000kr
Sl'o'sa vatten - 5000kr
Plocka blommor - 2500kr
R'o'ka - 5000kr
B'a'ra brandfarliga f'o'remål på MRT'n(tunnelbanan) - 25000kr

Så vi fyra har varit de sn'a'llaste grabbarna i stan under den korta vecka vi spenderade i denna underbara v'a'rldsstad. H'a'r kommer lite bilder.

      
Både stadens tunnelbanesystem och den kulinariska upplevelsen som den hade att bjuda på 'o'verraskade.
Rasmus pekar ut stationen vi bodde vid! Fiskhuvudsoppa f'o'r 10kr någon?

       
Chinatown sviker oss aldrig. Alltid lika bra utbud på fina, coola och konstiga varor.

     
        
Den otroliga stadsk'a'rnan var 'o'verraskande fridfull och ren. Parker, vatten och font'a'ner ramas in av de h'o'ga skyskraporna runt omkring. Arkitekturen 'a'r slående imponerande enkel, vacker och modern.

     
Santosa Island hade otroligt fina str'a'nder, bara 10 minuter från city :D

     
     
'O'n hade 'a'ven många roliga åkturer, en fullspeckad 'a'ventyrspark och en underhållande 4D-bio :D



Så efter en vecka i denna speciella stad så var vi tvugna att åka tillbaka till Bangkok.
Vi valde f'o'r f'o'rsta gången på vår resa att lyxa till det lite. Vi kunde inte motstå de charmiga flygv'a'rdinnorna och de billiga priserna på AirAsia. Eller var det de charmiga priserna och de billiga flygv'a'rdinnorna? Kommer inte ihåg.. Hursomhellst så fl'o'g vi tillbaka till Thailands huvudstad. Bangkok. Khao Sarn Road. Nat's Guesthouse.

Bangin the kok in Bangkok once again! :3 ROCK N' ROLL!

Plan B..

Plan A:

Avnjuta Malaysias 'o'stkust och dess tropiska 'o'liv. Att f'o'rst ta en buss till lilla staden Mersing och sedan ta en f'a'rja ut till paradis'o'n Pulau Tioman. F'o'rv'a'ntningarna steg och vi var glada n'a'r vi kom fram efter en fyra timmars bussresa från Kuala Lumpur. Men då kommer det fram en partypooper vid namn Jim Muhammad Chau och sa f'o'ljande:

"Tjena grabbar!" (inte på svenska utan jag har 'o'versatt åt er d'a'r hemma)
"Jag jobbar på resebyrån som har hand om båtarna ut till Pulau Tioman och jag har lite dåliga nyheter. Som ni kanske vet så 'a'r det lowseason h'a'r just nu, (det visste vi och tyckte att det skulle bli sk'o'nt med bra priser och turistfria str'a'nder) men det ni kanske inte vet 'a'r att det 'a'r lowseason av en anledning. Det 'a'r en storm d'a'r ute nu och vi kommer inte kunna skicka några båtar ut till 'o'n på minst 5 dagar"

"Jahapp" t'a'nkte vi och var tvugna att ta fram Plan B. Vi hade ingen vid just det tillf'a'llet så vi satte oss ner och t'a'nkte. T'a'nkte och t'a'nkte. Och f'o'r er som k'a'nner oss så f'o'rstår ni att detta kunde ta en stund. Solen b'o'rjade gå ner och klockan blev mycket. Men vi hade nu en plan!

Plan B:

Vi avnj'o't en natt i den 'o'dsliga lilla staden Mersing som hade en ganska kuslig charm, tomma gator och stirrande invånare. Folk var lixom inte vana vid turister vid den h'a'r tiden på året. Så de visste lixom inte hur de skulle reagera. V'a'ldigt kuslig st'a'mning.

      

Dagen efter tog vi vårt pick och pack och stack till v'a'stkusten ist'a'llet! Till en mysig stad som heter Melaka! :D V'a'stkusten 'a'r inte lika fin som 'o'stkusten, men den hade betydligt mycket mer sol! :3 Det var varmt som tusan n'a'r vi gick runt på sightseing! :) Det 'a'r en gammal stad med mycket gamla och fina byggnader. 

        
     

Staden hade mycket att ge oss. Allt från mysiga Chinatown med dess Jonker Walk och live-kareoke till det stora k'o'pcentret med allt man kan t'a'nka sig. Men det var något som saknades. Sand. Sandstrand f'o'r att exakt.

   

Detta problem kunde dock l'o'sas. Mycket enkelt. Utanf'o'r Melaka ligger Pulau Besar. En 'o' som enligt våra tips var v'a'ldigt fin. Så det e klart vi stack dit! :D

Men vi blev v'a'ldigt 'o'verraskade n'a'r vi kom fram till en n'a'st intill 'o'de 'o'. Vi verkar vara bra på att hitta kusliga st'a'llen. F'o'r 'o'n har blivit helig enligt muslimsk tro, så den 'a'r i stort sett bara 'o'ppen f'o'r muslimer som kommer dit f'o'r att be på helgerna. Vi kom dit en måndag. :P

'O'n hade 2 hotell och vi bokade in oss f'o'r natten. Sedan gick vi ut på uppt'a'cktsf'a'rd. Till vår stora f'o'rvåning så hade 'o'n en stor golfbana. På denna golfbana fanns det vattenhål. Kring dessa vattenhål låg det 1,5 meter långa varan'o'dlor och gassade i solen. Tyv'a'rr så str'o'k dom ner i vattnet eller in i buskaget n'a'r vi f'o'rs'o'kte n'a'rma oss dom, så fick inga bra bilder. N'a'r chocken hade lagt sig så vandrade vi vidare och b'o'rjade l'a'gga m'a'rke till att golfbanan var lite nergången och att det inte fanns några flaggor vid hålen. Vi blev lite fundersamma. Vi såg då ett klubbhus uppe på 'o'ns h'o'gsta punkt och ville få svar på våra funderingar. 

     

N'a'r vi kom upp dit så var st'a'llet helt 'o'de och nergånget. Inte en kotte i sikte. Den kusliga k'a'nslan kr'o'p upp l'a'ngs med ryggraden. "Vart fan e alla m'a'nniskor?". Trasiga lampor. Trasiga m'o'bler och spindeln'a't 'o'verallt. Såg ut som att det inte varit nån h'a'r på flera år. Eller som om Hanna Borg vore vaktm'a's'tare på st'a'llet.. mycket kusligt. N'a'r vi inspekterade st'a'llet n'a'rmare så hittade vi fladderm'o'ss i utkikstornet och fågelbon på taket.

Då slog det oss.. Det var inte så mkt folk vid hotellet heller... kusligt. Hela 'o'n verkade vara helt tom.

          
          

Vi gick vidare runt på 'o'n, in i jungeln. Hade vi missat nått? Vi gick runt o runt. Hittade fler 'o'vergivna byggnader och kusligt tomma hotell. Vi hittade 'a'ven en varningsskylt d'a'r en bev'a'pnad man motade bort en ledsen gubbe.

     

Vi gick till slut tillbaka till vårt egna hotell och frågade ut dom om saken. Då visar det sig att f'o'r 20 år sedan (!) så blev 'o'n helig enligt muslimsk tro och har inte varit 'o'ppen f'o'r vanlig turism sedan dess. Det kommer bara dit muslimer på helger och h'o'gtider f'o'r att be.

"Jahapp!" sa vi då och gick till stranden.




''ɯɐɹɟ o ʞɐq ɹǝu o ddn" i Kuala Lumpur! :3

Allt e verkligen upp och ner, samt bak och fram. Kuala Lumpur 'a'r en stad som g'o'r en f'o'rvirrad.
F'o'r om man vill j'a'mnf'o'ra alla st'a'der vi varit i så kan vi inte riktigt placera denna nya p'a'rla. Det 'a'r som en blandning av Hong Kong, Peking, Bangkok och.. Dheli? Har vi varit i Dheli? Nej, det 'a'r mer den mentala bilden av Dheli som Elias och Keyvan målade upp som sp'o'kar.. och att Malaysia 'a'r ett muslimskt land g'o'r att blandningen blir 'a'nnu mer f'o'rvirrande.. Fast den muslimska kulturen har sin egen charm h'a'r. F'o'r till skillnad från många andra muslimska stater så ser man kvinnor 'o'verallt och de kan jobba med allt från kass'o'rskor och kockar till tunnelbanevakter och poliser.

Kuala Lumpur 'a'r verkligen en stad som har allt. Befolkningen verkar bestå av olika folkslag från alla olika h'o'rn av asien och med olika religioner, men i en v'a'sterl'a'nsk stad. Allt verkar vara influerat av den v'a'sterl'a'nska kulturen, fast på deras eget s'a'tt.. de verkar till och med ha en egen engelska! :P Restaruant blir "Restoran", Pharmacy blir "Farmasi" och Taxi har blivit "Teksi" :D

Vi bor i ett blygsamt litet hostel intill Chinatown. Det k'a'nns som att det var en evighet sedan vi var i Kina så vi uppskattade verkligen detta inslag. Den kinesiska marknaden gav oss mycket bra shopping och sev'a'rdheter.

      



Hursomhellst!
Vi f'o'rs'okte verkligen se så mycket av Kuala Lumpur som m'o'jligt på de 5 korta dagar vi hade i denna stora stad. Vi har sett Twin Towers, två av v'a'rldens h'o'gsta byggnader.

  

Vi flydde 'a'ven undan storstadsvimlet i den lugna och stillsamma Kuala Lumpur City Center Park som vilade i skuggan av de h'o'ga husen runt omkring. Vi lekte i den stora lekparken och plaskade i plaskdammen.. tills parkvakter kom och sa till oss om att detta beteende bara var till f'o'r barn. Men eftersom parken var kusligt tom på barn så såg vi inte skadan av vårt lekande. Vilket ledde till att vi fick mer 'a'n bara en tills'a'gelse. :P

  

        
      Så h'a'r ser en riktig plaskdamm ut!!
         

Vi hann 'a'ven med att åka berg och dalbana i Malaysias st'o'rsta inomhustivoli :D samt shoppa i det stora Times Square Market.

      

Vi hann med mycket mer 'a'n så, men det vill jag inte tråka ut er med just nu!
V'a'stkusten v'a'ntar! S'o'derut! WOHO!

Trouble in Paradise! :3

Ojdå! Oops! Scheise! Coño! Godt Werdomme!

En liten tabbe..
Fast bara en liten..
Men vi tar det om en stund..

Först vill jag berätta en lite våldsam historia om en av mina kära resekamrater. Keyvan. Han var som en blixt från en klar himmel när han slog ner på den lilla ön Koh Phi Phi, en fredagskväll kl 22.00, på Reggae Bar. Ingen var berädd på den lilla vikingen från Dalarna. Med stort mod utmanade han en kille som vägde 8kg mer och var ca 15 cm längre på en thaiboxningsmatch!

     

Vilken första rond! Den långe motståndaren Kums Newman (Blå) från Wales såg inte ens vad som hände! En snabb Keyvan "The Caveman" Degerlund (Röd) dansade runt och anföll gång på gång. Keyvan fick in många slag på Kums näsa och man ser att han blöder när första ronden ringdes ut. Alla visste redan nu vem som skulle vinna.

Eftersom publiken gav Keyvan stöd så ville han ge något tillbaka. Så mellan första och andra ronden så gav han dom lite pausunderhållning i form av breakdance och ärovarv runt omkring i ringen. Men det var inte över än..

Andra ronden börjar bra, men i mitten av matchen så får Kums in ett slag som tar på Keyvans krafter och han blir nu tvungen att dansa undan resten av ronden för att inte tappa sin ledning.

Tredje ronden blir nu avgörande. Keyvans solklara övertag har nu blivit till en jämn och ännu mer spännande match! Var han för kaxig i pausen? Har storleken en betydelse trots allt?
Gong-gongen dånar igång den tredje ronden. Keyvan ser trött ut. Kums ser fortfarande lite ostadig ut efter Keyvans första rond, men har betydligt mer energi.

PANG! En spark på benet från Kums, den var inte Keyvan beredd på! Kums laddar inför en till spark, men denna läser Keyvan och möter med ett slag i ansiktet. BOOM! POW! WHAM! Publiken sitter nu och ojjar sig över alla smällar som delas ut. "Oooooh!", "Ouch!"

Kums stapplar runt och går nästan ner i mattan i slutet av ronden men räddas kort sagt av gong-gongen! Vart fick Keyvan all den energi ifrån? När dommaren till sist höjde Keyvan arm i triumf så kollapsade vår vän ner i mattan med en duns. Inte ens publikens jubel kunde få upp honom på fötter igen. Han rullades ut ur ringen med ett stort leende på läpparna. Han hade snott all den sista energin ur hjärtat. Ren vilja fick honom att avsluta den sista ronden! :D Vilken Champ! :3

Det placerades en bucket med den finaste thai-whiskeyn vid hans fötter och en t-shirt hängdes på hans axlar. Han må ha slagits i en viktklass under, men han fightade i en division över.

    

och detta var bara början på en dunderkväll..


Nu tillbaka till det lilla problem vi hade..
Vi är nu i Malaysia, i Kuala Lumpur för att vara exakt. Vi är här lite tidigare än planerat, utan Elias och Keyvan. Eftersom de flög in i Thailand så fick de ett 30 dagarsvisum, vi som tog buss fick bara 15. Så efter 21 dagar i Thailand, 1000kr i böter och en liten reprimand så är vi nu som sagt.. i Malaysia.

Men vi är lyckliga ändå! :D Vi är ju nu i ännu en av världens största och vackraste städer! :3 Det är ca 30 grader varmt och strålande sol, 7 timmar bort från Sveriges gränser där min kära mor har rapporterat 50 cm snö och temperaturer nere under -16. Så man ska ju inte klaga. :P

    

Puss Puss // Grabbsen


Kickboxing madness :P

V'a'stkusten 'a'r f'o'rvånadsv'a'rt vild och festaktig.. eller 'a'r det bara vi som alltid hittar party?

Vet inte riktigt, men det jag vet 'a'r att Phuket och Koh Phi Phi har varit riktigt najs :D Vi har tittat på thaiboxning i alla dess former och festat loss med folk från alla olika nationaliteter! :) Vi har fiskat, badat och solat. Det enda som 'a'r kvar på schemat 'a'r dykarcertifikat och snorkeltripp runt omkring Koh Phi Phi. Vi skall 'a'ven åka till stranden d'a'r de spelade in filmen "The Beach" och slappna av på en av v'a'stkustens vackraste str'a'nder..

Alla dessa aktiviteter må vara underbara och roliga, men jag k'a'nner mig som en riktig turist.. en sån som det beklagas om i just "The Beach".. f'o'r er som har sett den vet nog vad jag menar..

Det 'a'r fler turister 'a'n thai h'a'r på 'o'n. Fulla engelsm'a'n, australiensare och svenskar som dansar på samma strand som de några timmar tidigare solade på.. Det må vara kul.. men jag saknar kina, d'a'r man var tvungen att staka sig fram på dålig mandarin. Jag saknar tempel, djungel och vackra vyer.

men jag saknar inte Sverige.. inte 'a'n ;)

så jag ska nog bara vara tyst och njuta av v'a'rmen.. 'a'ven om jag ligger på en fullpackad strand :P

puss puss

3.. 2.. 1.. YAY!

Wow!

Vilket party! Stranden på 150x2000m var totalt fullpackad med folk!
Det var verkligen folk 'o'verrallt! Den ena gladare 'a'n den andra..!

Efter en mysig och m'a'ttande nyårsbuffe och efter lite f'o'rfest på vår favoritkrog så stog vi mitt i folkmassan, redo på 12-slaget..

Nedr'a'kning.. 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. BOOM! Hela stranden exploderade! (Bildligt talat, vi mår bra)

30.000-40.000 pers hoppar upp och ner. Raketer lyser upp natthimlen tillsammans med den stora runda fullmånen och musiken dånar. Man brukar s'a'ga att folk blir mångalna n'a'r det 'a'r fullmåne.. Jag håller med. Det var något mer 'a'n bara alkohol som fick alla dessa m'a'nniskor att hoppa runt som de gjorde. Det var något mer 'a'n det faktum att vi alla firade in det nya året.. Folk var som tokiga! :D Alla dansade och hurrade tills solen gick upp!

Vi 6 grabbar hade det superkul och kommer minnas detta partaj långt in på n'a'sta deccenium. Det kommer inte vara ett nytt Fullmoon Party i dess like på 12 år, då fullmånen inte kommer visa sig på den 31 December igen f'o'rr'a'n 2022.


Vi ska nu l'a'mna 'o'stkusten bakom oss. V'a'stkusten v'a'ntar. Phuket. Koh Phi phi. Krabi och mycket mer..

Puss & Kram

// The Yosh

RSS 2.0