*Host host*

Dag 12.

Jonas blev sjuk i s'o'ndags. En kraftig f'o'rskylning har oturligt nog hållt honom borta från tr'a'ningarna nu i 4 dagar. Detta 'a'r han v'a'ldigt butter 'o'ver. N'a'r man har åkt till Chiang Mai f'o'r att tr'a'na hårt så 'a'r det så typiskt att en fjantig f'o'rskylning ska hindra honom från att ge allt. Ist'a'llet så hostar och sn'o'rvlar han dagarna igenom.

        

Nu n'a'r han inte kan tr'a'na så f'o'rs'o'ker han g'o'ra det mesta av sin tid genom att skissa lite tatueringar, l'a'sa bra b'o'cker eller bara sura.

     


Men vad g'o'r de andra grabbarna då? Jo de k'a'mpar på som vanligt och har SKITKUL på tr'a'ningarna UTAN JONAS! Titta bara! >:(

        

De har gått vidare till enkel sparringtr'a'ning med både tr'a'nare och varandra. De får nu tr'a'na sina slag, sparkar, kn'a'n och armbågar på en mer r'o'rlig motståndare.

        

De forts'a'tter att st'a'rka sin kropp med armh'a'vningar..

                   

..och de forts'a'tter med att bli b'a'ttre på grunderna inom Muay Thai. Deras slag, sparkar och kn'a'n blir hårdare och snabbare. H'o'ftr'o'relserna 'a'r mjukare och smidigare. 

               

H'o'ften måste vara r'o'rlig och smidig i Muay Thai, då det 'a'r d'a'r st'o'rre delen av slagkraften kommer ifrån. Som ni ser på de tre bilderna h'a'r ovan så har Rasmus och Joakim anv'a'ndt sin h'o'ft i varje r'o'relse vilket de g'o'r f'o'r att maximera kraften bakom varje tr'a'ff. Det 'a'r speciellt viktigt att trycka fram h'o'ften n'a'r man kn'a'ar (till h'o'ger) f'o'r att verkligen nå fram till sin motståndare ordentligt.

Nu n'a'r grunderna sitter lite b'a'ttre så har de nu b'o'rjat f'o'rfina sina r'o'relser så att de kommer naturligt. Man måste verkligen trycka in dom i hj'a'rnbarken då det 'a'r reptilhj'a'rnan som tar 'o'ver i stressfulla situationer, n'a'r man 'a'r tr'o'tt eller blir 'o'verraskad. Det 'a'r d'a'rf'o'r man måste sparka 200 sparkar på s'a'cken varje dag, f'o'r att den verkligen ska sitta, i alla l'a'gen.

och vad g'o'r Jonas?

   

han tittar på och surar..

Kommentarer
Postat av: Emma

Ser riktigt tufft ut, Hoppas du blir av med förkylningen snart.

2010-02-11 @ 14:41:36
URL: http://emmaryve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0