Plan B..

Plan A:

Avnjuta Malaysias 'o'stkust och dess tropiska 'o'liv. Att f'o'rst ta en buss till lilla staden Mersing och sedan ta en f'a'rja ut till paradis'o'n Pulau Tioman. F'o'rv'a'ntningarna steg och vi var glada n'a'r vi kom fram efter en fyra timmars bussresa från Kuala Lumpur. Men då kommer det fram en partypooper vid namn Jim Muhammad Chau och sa f'o'ljande:

"Tjena grabbar!" (inte på svenska utan jag har 'o'versatt åt er d'a'r hemma)
"Jag jobbar på resebyrån som har hand om båtarna ut till Pulau Tioman och jag har lite dåliga nyheter. Som ni kanske vet så 'a'r det lowseason h'a'r just nu, (det visste vi och tyckte att det skulle bli sk'o'nt med bra priser och turistfria str'a'nder) men det ni kanske inte vet 'a'r att det 'a'r lowseason av en anledning. Det 'a'r en storm d'a'r ute nu och vi kommer inte kunna skicka några båtar ut till 'o'n på minst 5 dagar"

"Jahapp" t'a'nkte vi och var tvugna att ta fram Plan B. Vi hade ingen vid just det tillf'a'llet så vi satte oss ner och t'a'nkte. T'a'nkte och t'a'nkte. Och f'o'r er som k'a'nner oss så f'o'rstår ni att detta kunde ta en stund. Solen b'o'rjade gå ner och klockan blev mycket. Men vi hade nu en plan!

Plan B:

Vi avnj'o't en natt i den 'o'dsliga lilla staden Mersing som hade en ganska kuslig charm, tomma gator och stirrande invånare. Folk var lixom inte vana vid turister vid den h'a'r tiden på året. Så de visste lixom inte hur de skulle reagera. V'a'ldigt kuslig st'a'mning.

      

Dagen efter tog vi vårt pick och pack och stack till v'a'stkusten ist'a'llet! Till en mysig stad som heter Melaka! :D V'a'stkusten 'a'r inte lika fin som 'o'stkusten, men den hade betydligt mycket mer sol! :3 Det var varmt som tusan n'a'r vi gick runt på sightseing! :) Det 'a'r en gammal stad med mycket gamla och fina byggnader. 

        
     

Staden hade mycket att ge oss. Allt från mysiga Chinatown med dess Jonker Walk och live-kareoke till det stora k'o'pcentret med allt man kan t'a'nka sig. Men det var något som saknades. Sand. Sandstrand f'o'r att exakt.

   

Detta problem kunde dock l'o'sas. Mycket enkelt. Utanf'o'r Melaka ligger Pulau Besar. En 'o' som enligt våra tips var v'a'ldigt fin. Så det e klart vi stack dit! :D

Men vi blev v'a'ldigt 'o'verraskade n'a'r vi kom fram till en n'a'st intill 'o'de 'o'. Vi verkar vara bra på att hitta kusliga st'a'llen. F'o'r 'o'n har blivit helig enligt muslimsk tro, så den 'a'r i stort sett bara 'o'ppen f'o'r muslimer som kommer dit f'o'r att be på helgerna. Vi kom dit en måndag. :P

'O'n hade 2 hotell och vi bokade in oss f'o'r natten. Sedan gick vi ut på uppt'a'cktsf'a'rd. Till vår stora f'o'rvåning så hade 'o'n en stor golfbana. På denna golfbana fanns det vattenhål. Kring dessa vattenhål låg det 1,5 meter långa varan'o'dlor och gassade i solen. Tyv'a'rr så str'o'k dom ner i vattnet eller in i buskaget n'a'r vi f'o'rs'o'kte n'a'rma oss dom, så fick inga bra bilder. N'a'r chocken hade lagt sig så vandrade vi vidare och b'o'rjade l'a'gga m'a'rke till att golfbanan var lite nergången och att det inte fanns några flaggor vid hålen. Vi blev lite fundersamma. Vi såg då ett klubbhus uppe på 'o'ns h'o'gsta punkt och ville få svar på våra funderingar. 

     

N'a'r vi kom upp dit så var st'a'llet helt 'o'de och nergånget. Inte en kotte i sikte. Den kusliga k'a'nslan kr'o'p upp l'a'ngs med ryggraden. "Vart fan e alla m'a'nniskor?". Trasiga lampor. Trasiga m'o'bler och spindeln'a't 'o'verallt. Såg ut som att det inte varit nån h'a'r på flera år. Eller som om Hanna Borg vore vaktm'a's'tare på st'a'llet.. mycket kusligt. N'a'r vi inspekterade st'a'llet n'a'rmare så hittade vi fladderm'o'ss i utkikstornet och fågelbon på taket.

Då slog det oss.. Det var inte så mkt folk vid hotellet heller... kusligt. Hela 'o'n verkade vara helt tom.

          
          

Vi gick vidare runt på 'o'n, in i jungeln. Hade vi missat nått? Vi gick runt o runt. Hittade fler 'o'vergivna byggnader och kusligt tomma hotell. Vi hittade 'a'ven en varningsskylt d'a'r en bev'a'pnad man motade bort en ledsen gubbe.

     

Vi gick till slut tillbaka till vårt egna hotell och frågade ut dom om saken. Då visar det sig att f'o'r 20 år sedan (!) så blev 'o'n helig enligt muslimsk tro och har inte varit 'o'ppen f'o'r vanlig turism sedan dess. Det kommer bara dit muslimer på helger och h'o'gtider f'o'r att be.

"Jahapp!" sa vi då och gick till stranden.




Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Haha vad kusligt och härligt! :D

2010-01-21 @ 15:42:28
URL: http://liljanstankar.blogg.se/
Postat av: Finni

Ser bra ut :)

2010-01-23 @ 15:28:38
URL: http://mammafinni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0