''ɯɐɹɟ o ʞɐq ɹǝu o ddn" i Kuala Lumpur! :3

Allt e verkligen upp och ner, samt bak och fram. Kuala Lumpur 'a'r en stad som g'o'r en f'o'rvirrad.
F'o'r om man vill j'a'mnf'o'ra alla st'a'der vi varit i så kan vi inte riktigt placera denna nya p'a'rla. Det 'a'r som en blandning av Hong Kong, Peking, Bangkok och.. Dheli? Har vi varit i Dheli? Nej, det 'a'r mer den mentala bilden av Dheli som Elias och Keyvan målade upp som sp'o'kar.. och att Malaysia 'a'r ett muslimskt land g'o'r att blandningen blir 'a'nnu mer f'o'rvirrande.. Fast den muslimska kulturen har sin egen charm h'a'r. F'o'r till skillnad från många andra muslimska stater så ser man kvinnor 'o'verallt och de kan jobba med allt från kass'o'rskor och kockar till tunnelbanevakter och poliser.

Kuala Lumpur 'a'r verkligen en stad som har allt. Befolkningen verkar bestå av olika folkslag från alla olika h'o'rn av asien och med olika religioner, men i en v'a'sterl'a'nsk stad. Allt verkar vara influerat av den v'a'sterl'a'nska kulturen, fast på deras eget s'a'tt.. de verkar till och med ha en egen engelska! :P Restaruant blir "Restoran", Pharmacy blir "Farmasi" och Taxi har blivit "Teksi" :D

Vi bor i ett blygsamt litet hostel intill Chinatown. Det k'a'nns som att det var en evighet sedan vi var i Kina så vi uppskattade verkligen detta inslag. Den kinesiska marknaden gav oss mycket bra shopping och sev'a'rdheter.

      



Hursomhellst!
Vi f'o'rs'okte verkligen se så mycket av Kuala Lumpur som m'o'jligt på de 5 korta dagar vi hade i denna stora stad. Vi har sett Twin Towers, två av v'a'rldens h'o'gsta byggnader.

  

Vi flydde 'a'ven undan storstadsvimlet i den lugna och stillsamma Kuala Lumpur City Center Park som vilade i skuggan av de h'o'ga husen runt omkring. Vi lekte i den stora lekparken och plaskade i plaskdammen.. tills parkvakter kom och sa till oss om att detta beteende bara var till f'o'r barn. Men eftersom parken var kusligt tom på barn så såg vi inte skadan av vårt lekande. Vilket ledde till att vi fick mer 'a'n bara en tills'a'gelse. :P

  

        
      Så h'a'r ser en riktig plaskdamm ut!!
         

Vi hann 'a'ven med att åka berg och dalbana i Malaysias st'o'rsta inomhustivoli :D samt shoppa i det stora Times Square Market.

      

Vi hann med mycket mer 'a'n så, men det vill jag inte tråka ut er med just nu!
V'a'stkusten v'a'ntar! S'o'derut! WOHO!

Kommentarer
Postat av: madde

det är inte så att jag är avis..men..



FYFAN VAD SKITTRÅKIGT NI VERKAR HA, ERA AS!!!

2010-01-18 @ 04:12:31
URL: http://mynameistexas.blogg.se/
Postat av: Elias

Tjoo! Var i Times Square idag! ville ocksa aka bergochdalabanen som jag och razz rojde i for tva ar sen men alla som jag var med bangade! men ska gora ett nytt forsok och hitta lite mer aventyrslysstna manniskor ;)

Hoppas Singapore e nice!

2010-01-21 @ 18:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0